Sunday, July 24, 2011

this amazing ramadhan :')

Assalamualaikum and hello to all Muslim readers! setelah lama menanti,err lama ke? haha lama la..akhirnya..bulan ramadhan akan tiba juga nanti. dah hampir sangat dah,minggu depan kan? waw,sumpah tk sabar kot? tapi kan,mcm tk puas hati jugaklah sebab biasanya,seingat mina lah,time sekolah rendah dulu,selalunya masa awal2 bulan puasa,sekolah bagi cuti.at least seminggu.best kan? nak raya bagi cuti lagi.hehe kan bagus kalau sekarang pun macamtu.tapi, impossible lah.dahla tk cuti,siap exam lagi masa awal2 start puasa.bukan exam biasa,tapi pmr trial kot? tapi,tk kisahlah :) berkat lah nanti,exam time time puasa.mcm masa upsr dulu,time puasa jugak :) Alhamdulillah,straight A aku masa tu.^_^ k, cite lama. tahun ni aku tk tahu ah camne.

Aku akui,tahun ni,aku belum struggle apa apa pun lagi untuk pmr. study tu study lah,sikit sikit,tapi masa nak exam jelah.kalau tk exam, jangan haraplah aku nak study.macam takde semangat je.tapi aku harap sangat-sangat,lepas trial nanti,aku nak rajin lah.aku nak struggle gile gile biar mak bapak aku terkejut.malas dah nak fikir pasal Fb. Fb aku tu,tunggu nak masuk kubur je.tengoklah nanti,aku deactivatekan kau 2 bulan,jangan menangis eah,Fb ?

okay,berbalik pada tajuk entri semula.rasa mcm ada banyak benda nak cerita,tapi tiba tiba macam blank.haha. aku teruskan ke tujuan utama ok? puasa pun dah dekat ni.walaupun puasa belum lagi,rata rata kawan2 aku dah lengkap segala persiapan untuk raya.bagus kan diorang? semua dah ada.naik jealous aku dengar diorang bercerita. family aku biasanya last last minute baru prepare.tapi time aku kecik ekcik dulu,bulan 4,5 mak aku dah sibuk nak tempah baju raya.tapi sekarang bila aku dan adik adik dah besar semua,mak aku pun dah tak macam tu lagi.katanya semua dah besar,senang sikit nak buat pilihan baju raya.dia sendiri pergi pilih kain nak tempah pun tkpa,yelah..taste kite kan makin lama mcm taste mak kite.aku pun tk kisah sangat. minggu lepas pun mak aku dah pergi beli kain nak buat baju kurung,aku tk ikut pun.malas heh,haha ada banyak lagi benda yang aku nak buat selain pilih baju raya.tapi kalau pilih baju kasual tu aku wajib ikut lah! :p masa nak beli tu,adik aku yang form1 sibuk nak ikut.siap berdebat dengan mak aku lagi masa kat kedai. mak aku nak yang tu,dia nak yang tu.last last mak aku ikut cakap adik aku. masa bawak balik aku bukan main terkejut. mak oiiii adik aku pilih kain nak buat baju raya ke kain nak buat langsir nih T_______T aaaa~~ menyesal aku tk ikut. adik aku siap bebel aku.dia cakap,sape suruh tk ikut.padan muka.heh kurang ajar punya adik.

tapi mak aku pandai memujuk, mak aku cakap, nanti bila dah siap jadi baju kurung cantiklah tu. err,yelaah..harap2 macam tu lah.. mujur lah sehari sebelum tu,mak aku dah beli kain yang lain.yang tu better sikit,tapi warna pink,lepastu ada dot dot warna putih.okay lah,tapi kenapa mesti pink ? tema kalini warna pink,bak kata mak aku lah. tkpelah,aku tk kisah lah warna apa apa pun.asalkan jangan warna putih.aku bukan putih melepak macam Yoona nak pakai warna putiih nih. haha.

err,sebelum aku tamatkan entri kedua untuk harini ni,aku ada benda lagi nak cerita. ^_^ kalau nak tahu,aku ni peminat epop yang susah nak mati tahu! big fan epop lah kiranya.setiap bulan aku selalu beli,tk pernah miss! setakat ni aku dah ada 11 epop,bermakna dah 11 bulan aku beli epop. aku start langgan epop, sejak bulan september tahun lepas. first time masa jumpa epop , macam org tk betul aku melompat-lompat dalam kedai. haha tk sangka lah wei boleh jumpa epop kat kedai jual ayam,eh salah. bukan kedai tu jual ayam,tapi kedai tu sebelah kedai jual ayam lah.haha. harga masa tu Rm6.90. eh tipu. Rm5.90 la.eh eh entahlah. tak ingat.yang aku ingat,cover depan dia Jyj.haha. oleh sebab time tu kan bulan puasa,jadi dapat free sampul duit raya lah! aku tk tau pulak boleh pilih nak sampul yang mana,jadi aku ambil je mana yang aku tengah pegang masatu. aku dapat sampul duit raya Snsd! cantik sangat,warna oren :)
                                                                           
ini dia,epop september 2010! mina pilih yg sampul snsd tuh..hehe yg oren.mina tak tahu pulak ada yang lain.  pilihan lain masa ni, SJ, 2pm, JYJ . haha kalau mina tau kan,maybe mina pilih sj kot? hee :D

so,untuk tahun ni, mestilah epop malay akan buat lagi kan fee gift sampul duit raya camni kan? so eksaitedssss , u know? sekarang mina dh tahu dah ada byk pilihan,jadi mina akan pilih betul2 lah untuk kalini . kali ni ada 6 pilihan,setakat yang mina baru tahu,3.. 3 lagi akan disiarkan esok,lusa..dan day after tomorrow lah. korang tahu, kalini epop buat sampul apa!? Jeng Jeng Jeng ! memang perghhh ah. mina tk tahu ni nak pilih yg mana.semua mina suka kot? pening..pening.. macam dah fikir soalan addmath! hahahaha :P

SHinee . omg , shinee mina sayang gilerr. korang yang pernah baca entri mina sebelum ni mesti tahu kan? may be mina pilih shinee,tapi maybe jugak..


gila lah..arghhhh!! n_n what should i do?? beast !? or..shinee!? hurmm..rasanya kena buat solat Istikharah jugak malam ni..haishh..tu belum tambah lagi dengan 

2pm ! haaaa~ camne ni? tapi,maybe mina tk pilih kot 2pm,sebab 2pm mina tak obses sangat pun.minat yang tahap tak arh jerit jerit tergolek golek terlompat lompat kalau ada orang sebut nama dia..haha,dan tk pernah lagi rasanya ltak 2pm sbg wallpaper fon .. :)  so,2pm..mina tk pilih. ths is muktamad.

mahu tahu apakah sampul yang lagi 3 tu? haaaa jeng jeng jeng. kita sambung lagi selepas ini ya. mina harap bukan group yang mina obses lorh.naik pening nanti nak pilih yang mana. ni pun,tk tahu lagi nak pilih shinee or beast . urrghh. 

so,wassalam everyone :) wish you all a Happy Ramadhan! <3 <3



1 comment:

  1. Wah, kamu beli empat sekali gus? Semata-mata hanya kerana inginkan sampul duit itu? Jadi, apa yang kamu lakukan terhadap majalah-majalah e-pop itu?

    ReplyDelete